11 Ağustos 2017 Cuma

İş bulmak için okunacak dua tertibi

İş bulmak için okunacak dua tertibi
İşsiz olan ve iş bulma çabası içinde olanlar bu tertibi en az 7 gün yapmaya gayret etsinler. İnşallah vesile olur.
Niyet edip kıbleye karşı oturup;
10 kez tövbe istiğfar okursunuz
10 kez "Allahu Ekber" okursunuz
10 kez namazda okunan salavat şerif okursunuz.
Okunuşu:  

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ﴿﴾ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيم ﴿﴾ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
اللَّهُمَّ بَارِكَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ﴿﴾ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيم ﴿﴾ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ 


Allâhumme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidun mecîd.
 Allâhumme barik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ barekte alâ İbrahîme ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidun mecîd.

Anlamı: Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
Anlamı: Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
 
 Sonrada 4624 defa "Yâ Muhyi" esması okursunuz ancak her 100 okumada  
131 defa "selamün kavlen min rabbin rahim” okursunuz ve bitirirsiniz.

Kaynak: alıntı

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Allah Teâlâ, can bağışlayan, sağlık verendir. Ölüleri diriltendir. Ölü beldeleri gökten indirdiği su ile canlandıran, yeryüzünü bitkilerle donatandır. İlk olarak yaratan, can veren Allah, öldükten sonra tekrar hayat vermeye kâdirdir. Ölü kalpleri ilâhî hidâyet ve marifetle canlandırandır.
      Ebced değeri ve zikir saati:EL-MUHYİ isminin ebced değeri (68) adettir.Zikir saati Zühre, Günü Cuma’dır.

      Özellikleri ve Bazı faydaları:

      EL-MUHYİ isiminin zikri ile gönülleri kazanmak ve teshir etmek mümkündür.
      Bu ismin Hz.İsrafil(a.s) ve Hz.İsa (a.s)’in zikri olduğu söylenmektedir.Hz isa’nın ölüleri diriltme şeklinde bir mucizesi vardı.Bu isimde onun vird edindiği ve mucizesini Allah adına bu yolla gösterildiğinin delili idi.
      her gün (68) kere okuyumaya devam kimse,mahpus ise bir vesile ile hapisten kurtulur ve isteğine kavuşur.
      Bu ismin vekfini yapıp üzerinde taşıyan ve her namazdan sonra /68) veya (340) defa okuyan kimsenin kalbinde iman ve irfan nuru parıldar.her tuttuğu işde başarılı olur.
      Kırk gün halvet ve rizayetle bu ismin zikrine devam eden kimseye birtakım ilahi tecelliler gelir ve tıbbın aciz kaldığı bir takım hastalıklardan iyileşmesine vesile olur.

      Sil