15 Nisan 2015 Çarşamba

İş bulmak ve hayırlı bir iş bulmak için dua

İş bulmak ve hayırlı bir iş bulmak için dua
İş bulmak ve hayırlı bir iş bulmak için dua
''Allahım! senin kolaylaştırdığın şey dışında kolay bir şey yoktur. Sen, istediğin zaman engebeli araziyi düzleştirirsin.'' Amin...
Her sabah namazından sonra evden çıkmadan önce iş görüşmesine giderken,iş arayışlarınızı yaparken günde 70 kere okuyunuz,
Bismillahirrahmannirrahim
"Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyi' lena min emrina reşeda"
Anlamı:"Ey Rabbimiz, bize katından rahmet ver ve işimizde bizim için muvafakiyet hazırla."
Kehf Suresi / 10. ayet
Öğlen namazının farzından sonra bu dua çok faziletlidir bir bilseniz bu duanın her gün sabırla devam edildiği zaman rızık kapılarının açıldığını borçlu borçtan kurtulur,fakir rızıklanır,iş isteyen hayırlı bir iş bulur.
Üç(3) defa "Estağfirullahellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyume ve etübü ileyh"
Bir(1) defa "Allahümme entes selamü ve minkes selam tebarakte ya zel celali vel ikram"
İş Duası(İş Bulmak İçinin Okunan Dua)
Bismillahirrahmanirrahim: Rabbena atina min-ledünke rahmeten ve heyyi’lena min emrina raşeda. Rabbişrah li sadri. Ve yessirli emir.
Ma’nası: Ey Rabbimiz! Bize kendi katından bir rahmet ver. Ve bize iş ve doğruluk ver bizim için muvaffakiyet (başarı) hazırla. Rabbim gönlümü aç ve işimi kolaylaştır.
Değerli kardeşlerim; İş arayan kerdeşlerimiz bu ayetleri dua olarak okumalıdır. Allahü Teala mümin kullarına bu duaları öğretmiştir. O mümin kulları da her işlerinde bu duaları okumuşlardır. Cenab-ı hak Kur’anda böyle haber veriyor. Allah adıyla başlanan her işte hayır bereket oluyor. Huzur oluyorbaşarı mavaffakiyet oluyor. Allah diyen mahrum kalmıyor.
https://tr-tr.facebook.com/ismailagacemaatindendualar

3 yorum:

  1. Namaz kılmayanlar bunu okursa faydasını görmez mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli kardeşim yapılan bütün dualar namaz kılsanda kılmasanda rabbimize ulaşır. Rabbimiz buyurduki dua edin duanıza icabet edeyim. Esas olan duasız kalmak ozaman sıkıntı olur. Namazsızlık hem maddi hemde manevi olarak en büyük bela. Bunu ben söylemiyorum Rabbimiz buyuruyor.
      Allah- Teala hazretleri insanlara namazı farz kılmış, namazı kılmakla yükümlüsün kılmassan Rabbinden uzaklaşırsan bir çok sıkıntı gelir rızık darlığı geçim sıkıntısı, bereketsizlik gibi bir çok musubetin sebebidir.
      Ama müslümansak bir çok bela musubetlelede imtehan var elbet. Ülkemizin içinde bulunduğu bugünki şarların en büyük sebebi NAMAZSIZLIK olduğunu alimler dile getiriyor.
      Nufusun sadece yüzde(%22) 5 vakit namaz kılıyor. Bunun %12 tarikat ehli. Düşün yüzde 10 . Farkında değiliz belalar musubetler yağıyor. Doğal felaketler, çöken binalar sebebleri neler ? kimse sormuyor. Bir bakıyorsun evin araban herşeyin var. Bir kalkmışsın hiç bir şeyin yok neden ?. Haram ne Helal ne kimsenin bir fikri yok.
      Faiz haram diyorsun , kumar haram diyorsun banane çatır çatır yerim diyor insanlar. Sonuç! farkında değil kimse helal kazancına haram bulaştırdığının dünyalık rızkına haram oldu, ahireti için çok büyük sıkıntı oldu, farkındamı hayır. Bunları senin için demiyorum genel olarak durum bu. Sen sen ol bir an önce NAMAZA başla namazda hem maddi hemde manevi olarak bereket vardır.
      Hatta aile fertlerinide teşvik et.
      ----------------------------------
      Sahabe-i kiramdan biri efendimize gelerek rızık darlığı çektiği için şikayette bulundu.
      Efendimiz sebebi namazsızlık buyurdu. Sahabe ailecek namazı terketmediklerini beyan etsede , efendimiz araştır buyurdu. Bunun üzerene sahabe efendimiz ailede namaz kılmayan olmadığı halde
      nedenini araştırmaya başladı. Yaptığı araştırma neticeside öğrendiki bir cenaze geçerken evlerinin duvarına çarpmış. Efendimiz buyurdu ki yık o duvarı.
      Burdan çıkaracağımız sonuç nedir değerli dostlar
      NAMAZSIZLIK HEM BU DÜNYADA HEMDE AHİRETTE BİZİ GERÇEKTEN
      ÇOK BÜYÜK SIKINTILARA SOKACAK.
      O yüzden ben iyibir insanım yaptığım iyilikler, hoş görülür beni kurtarır sanma.
      ----------------------------------
      Her ne olursa olsun bu sayfadaki terkipleri oku,
      Rabbim halis niyetini kabul etsin. Selamlar.

      Sil
  2. Ara ara kılardım namazımı ama allaha şükür namazımı severek isteyerek kılıyorum rabbime çok dua ediyorum kızımada kocamada tez zamanda Allahım namaz aşkı versin diye
    Yanlız çokda dua ediyorum Rabbim hayılı tez zamanda iş kapısı açsın
    Çok okuyorum hangi sureyi hsngi duaları okumalıyım değişik dualar söylüyorlar aklım karıştı vallah yardımcı olurmusunuzişten çıkarıldı eski işine tekrar çağırsalar okadar mutlu olurumki medet yarasulAllah yardımcı olurmusunuz bana rabbim bütün dua edenleri hayırlı dileklerin kabul eder inşaallah amin

    YanıtlaSil