6 Haziran 2017 Salı

Evham, vesvese, korku, sıkıntı, bunalım, ruhi deprasyon, sinir hastalığı için okunacak dua terkibi

Evham, vesvese, korku, sıkıntı, bunalım, ruhi deprasyon, sinir hastalığına müb-tela olanları şeytan hatta intihar etme durumuna getirir. Bunlar ve benzeri hastalıklardan şikayetçi olanlar aşağıda yazdığımız sûre ve duaları okurlarsa bi iznillah o hastalıkları geçer ve şifa bulurlar. Bunları uygulayıp şifa bulanların sayısı pek çoktur. Bu kimseler önce misvak kullanarak güzelce abdest alırlar, imkânları müsaitse gece kalkıp güzelce bir gusül abdesti alır, temiz çamaşır ve elbise giyer, temiz bir yerde kıbleye karşı edeble oturur

a- Her defasında «Euzubillahimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahîm» ile yüz defa:
«Lâ havle velâ guvvete illâ billahil aliyyül azîm» okur.
b- Her defasında yine «Euzubillahimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahîm» ile yüz defa: «Gul eûzü bi Rabbil Felak» sûresini okur.
Felak Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ ﴿١﴾ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ ﴿٢﴾ وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ ﴿٣﴾ وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ ﴿٤﴾ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ ﴿٥

Okunuşu: Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasikın izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.
c- Her defasında «Euzubillahimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahîm» ile yüz defa:
«Gul eûzü bi Rabbin-Nas» suresini okur.

Nâs Sûresi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ ﴿١﴾ مَلِكِ النَّاسِۙ ﴿٢﴾ اِلٰهِ النَّاسِۙ ﴿٣﴾ مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ ﴿٤﴾ اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ ﴿٥﴾ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ﴿٦

Okunuşu: Kul e'ûzu birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsilhannâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: İnsanlardan ve cinlerden ve insanların gönüllerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden, insanların ilahı, insanların hükümranı ve insanların Rabbi olan Allah'a sığınırım.
d- Her defasında «Euzubillahimineşşeytanirracirn Bismillahirrahmanirrahim» ile yirmibeş defa:
«Bismillahi kâfi hüvallahü, Bismillahi şâfi hüvallahü, Bismillahil maâfî hüvallahü, Bismilla-hillezî lâ yedurru maa ismihi şey'en fil ardı velâ fis-semâi ve hüves-semîul alîm. Allahüm mahfazna min âfâtis semavâti vel ardı minel cinni, vel insi ve şeyatiyn» okur.
Bilenler bir defa: «Euzubillahis-semîul alîmü mineş-şeytanirracîm, estaîyzü billahis semîul alîm-ü mineş-şeytanirracîm. Allahü hayrul Fâtihîyne vel hâfizîyne bi fedâilü bismillahirrahmanirrahîm» okur devamla «Sûre-i Haşr'ın» son sayfasını başından sonuna kadar okur.
*
"Eûzü  billâhi's-Semi-il Alîmi mine'ş-şeytâni'r-racîm. " 3 defa okunacak

"Bismi'llâhi'r-Rahmâni'r-Rahîm"



لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
 "Lev enzelnâ hâzâl kur’âne alâ cebelin le raeytehu hâşian mutesaddian min haşyetillâh(haşyetillâhi), ve tilkel emsâlu nadribuhâ lin nâsi leallehum yetefekkerûn(yetefekkerûne).
Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, âlimul gaybi veş şehâdeti, huver rahmânur rahîm(rahîmu).
Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, el melikul kuddûsus selâmul mu’minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir(mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn(yuşrikûne).
Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard(ardı) ve huvel azîzul hakîm(hakîmu)."
Anlamı : Eğer Biz, bu Kur’ân’ı, dağa indirseydik, O’nu mutlaka, Allah’ın korkusundan huşû ile boynunu bükmüş, parça parça olmuş görürdün. Ve insanlar için bu misalleri veriyoruz. Umulur ki, böylece onlar tefekkür ederler.
O Allah ki, O’ndan başka İlâh yoktur. Gaybı (görünmeyeni) ve görüneni de O bilir. O; Rahmân’dır, Rahîm’dir.
O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır). 
O Allah ki; Yaratan’dır, Bâri’dir (yokken var eden), Musavvir’dir (şekil verendir), güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tespih eder. Ve O; Azîz’dir (yücedir), Hakîm’dir (hüküm ve hikmet sahibidir). *

 Sonunda da en az beş dakika «Lâ ilahe illallah» diye zikir eder.


1- En sıkıldığınız, bunaldığınız, yardıma muhtaç olduğunuz zamanlarda:
«Allah Allah Gurbetiy ya Resul Allah ferriç kürbetiy» okuyun . Şahıs için okunursa yukardaki okunur.
Umuma ait toplu olarak okunursa:
«Allah Allah gurbetena ya Resul Allah ferriç kürbetenâ» diyerek okunur.
her ikisini de beraber okunabilir. Şöyle ki:
«Allah Allah gurbetiy, ya Resul Allah ferriç kürbetiy. Allah Allah gurbetena, ya Resul Allah ferriç kürbetenâ»
Bu bir günde 25, 50 veya 100 defa okunur.
2- Nade Ali Duası: Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) Uhud çenginde Hazreti Ali (Kerremallahu Veche)'yi Medine-i Münevvere'ye bekçi olarak bırakmıştı. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) bu harpte kuyuya düştüğünde çok sıkıldı. O anda Cebrail (Aleyhis-selâm) geldi ve «Nade Ali» duasını getirdi. Bu dua şudur:
Euzubillahimineşşeytanirriciym  Bismillahirrahmanirrahîm

«Nâde Aliyyen mazharil acâib tecidhü avnen leke finnevâib lî ilallahi hâcetiy külli hemmin ve ğammin seyenceliy bi Nübüvvetike ya Muhammed bi vilâyetike ya Aliyyü ya Aliyyü ya Aliy. Edrikniy ve aleyye mahviliy»
umuma ait okunabilmesi için sonunu «Edriknâ ve aleynâ mahvilî» diye okunur. 
Sonunu: «Edrikniy ve aleyye mahviliy. Edriknâ ve aleynâ mahviliy»
Bu duanın açıklaması:
Euzübillahimineşşeytanirracim  Bismillahirrahmanirrahîm

Nâde Aliyyen mazharil âcaib= Aliye çağır acaibler zuhur etsin.

Tecidhü avnen leke finnevâib= En sıkıntılı zamanında onu sana yardımcı bulursun.

Lî ilallahi hâcetîy= Benim Allah'u Teâlâ'ya hacetim ve sıkıntılarım var.

Küllü hemmin ve ğammin= Bütün sıkıntılarımın gitmesi için

Seyencelî bi Nübüvvetike ya Muhammed= Bunların hepsi Ali'nin gelmesi ve sana yardım et­mesi, seni kurtarması, senin Nübüvvetinin (Peygamberliğinin) yüzü, gözü hürmetine olacak. Bura­dan ilerisi Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'in sözüdür.

Ya Aliyyü ya Aliyyü ya Aliy edrikniy ve Aleyye mahviliy= Ya Ali ya Ali ya Ali! Beni idrak et. Benden tarafa dön, beni kurtar dedi.

Hazreti Ali bu sesi Medine-i Münevvere'de duydu. Atma atlayıp derhal oraya yetişti. Kâfirleri kuyunun başından uzaklaştırdı. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'i kuyudan çıkarttı. Uhud dağının sarp bir yerine, sadece bir tek gidiş yolu olan yere götürdü. O yolada Hazreti Ali (Radiyallahu anhu) kendisi durdu. Geleni vurup düşürdü. Fakat o anda Hazreti Ali'nin kılıcı kırılmıştı. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) kendi kılıcı olan Zülfikârı Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'ye verdi. Hazreti Ali her geleni vurup düşürüyordu. Orta­da bir tek Hazreti Ali ve elindeki Zülfikârı harp ediyordu. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesel­lem) o zaman şu sözü söyledi:
«Lâ fetâ illâ Ali, Lâ seyfi illâ Zülfikâr»
"Ali'den başka feth edici, Zülfikâr'dan başkada kılıç yoktur" buyurdu. (Hacı Muhammed Bilâl-i Nadir Hazretlerinin vaaz bandından alınmıştır.)
Bir insan çok sıkıştığı zamanlarda bu Nade Ali duasını 25, 51, 101, 150 defa okursa Hazreti Ali (Radiyallahu anhu) ve Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'in ona manevi yardımı yetişip, o sıkıntıdan onu kurtarır. Aynen Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'e yetiştiği gibi olur.
Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) ve Hazreti Ali (Radiyallahu anhu) buyuruyorlar ki: «Bu duayı harfi ebcet üzerine her kim hesab edip okursa her türlü darlıktan kurtulur. Onlara Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)'in ve Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'nin manevi yardımı yetişir.
Bu dua için bazı sofi tayfası bu ayet olmayıp dua olduğu için kabul etmezler.
  kardeşlerim sıkıldığımız zamanlarda bu duayı 150 sefer oku­duk, yüzbinlerce faydasını gördük.
Şimdi:
  1. Bismillahi kâfi duası (Yukarıda yazıldı.)
  2. Vallahü A'lemü duası: Kur'ân-ı Kerim'in muhtelif yerinden seçme ayetler olup ayrıca Haz-reti Ali (Radiyallahu anhu)'nin her sabah çektiği virdin'den bir parçadır.
Duayı Mübarek:
Euzübillahimineşşeytanirracîm  bismillahirrahmanirrahîm

«Vallahu a'lemü bi a'dâiküm ve kefâ billahi veliyyen ve kefâ billahi nasiyrâ ve kefâ billahi hasîben ve kefa billahi vekiylâ ve kefâ billahi hadiyen ve kefâ billahi nasiyrâ ve kefallahül mü'miniynel gıtale ve kânallahü gaviyyen aziyzâ ve kefa billahi bi zünübi ibadihi habiyren basirâ. Velâ havle velâ guvvete İllâ billahil aliyyül azîm»
bu duanın ismi azam olduğunu söylenmiş.
3-  Elham (Fatiha) her namazda okuduğumuz Fatiha süresidir. Hadîs-i Şerif:
يَا جَابِرُ اَ لاَ اُخْبِرُكَ بِخَيْرِ سُورَةٍ نَزَلَتْ فِى الْقُرْآنِ فَاتِحَةُ الْكِتَابِ فِيهَا شِفَاءٌ 
مِنْ كُلِّ دَاءٍ
-  Ey Cabir! Dikkat et sana Kur'an'da nazil olan en büyük sûreyi bildiriyorum. O Fatiha-i şerife'dir. Zira onda her derde karşı bir şifa vardır." (Râmûzu'l-Ehâdîs, Hadîs No: 3988, 6167) Başka bir rivayette de 72 türlü derde devadır.
Hazreti Ali (Radiyallahu anhu) bir fakire verecek o anda bir şeyi yoktu. Yerden bir avuç toprak aldı, bu fatiha sûresini okudu, üfürdü toprak altın oldu. Sonradan bu fakir kendisi de her ne kadar bu sureyi okuduysa da toprak altın olmadı. Hazreti Ali (Radiyallahu anhu)'ye sordu. Hazreti Ali:
-  Dua o dua, sûre o sûre. Fakat ağız o ağız değil buyurdu. (Hacı Muhammed Bilâl-i Nadir Hazretlerinin vaaz bandından alınmıştır.)

 Kaynak : http://www.kadiritarikati.com
Makaleyi kendimce sizler için düzenledim. Allah'u Teala Öğretenden ve yazandan razı olsun. AMİN.

2 yorum: