20 Mayıs 2017 Cumartesi

Göklerin ve yerin anahtarı olan dua

Göklerin ve yerin anahtarı olan dua

Cübbeli Ahmet Hoca Efendi bir sohbetinde bu duadan bahsetmişti, bu duanın feiz kaynağı olduğu ve sabah namazından sonra hergün okunmasının faziletli olduğu anlatmıştı.
Bu duayı sabah namazından sonra 10 kere okumak çok faziletlidir.
Göklerin ve yerin anahtarı;
İbni Ömer’den yapılan bir rivâyete göre Osman ibni Affân, “Göklerin ve yerlerin anahtarları Allâh’ındır” (Zümer Sûresi, 63) âyet-i kerîmesinin tefsiri hakkında Rasûlüllah (sallallâhu aleyhi ve âlihî ve sellem) Efendimize süâl sorduğunda Hz. Rasûlüllah (sallallâhu aleyhi ve âlihî ve sellem) Efendimiz: “Bana öyle bir şey sordun ki, senden evvel kimse bana bunu sormamıştı. Göklerin ve yerlerin anahtarı olan dua şudur:
“Lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, ve sübhânallâhi ve bi-hamdihî ve estağfirullâhe velâ havle velâ guvvete illâ billâhil-Evveli vel-Âhiri vez-Zâhiri vel-Bâtın, biyedihil-hayru yuhyîy ve yümîyt, ve hüve alâ külli şey’in gadîyr.
 (Allâhu Teâlâ’dan başka ilâh yoktur. Allâhu Teâlâ her şeyden büyüktür. Allâhu Teâlâ’yı tesbîh ederim, O’na hamd ederim ve O’ndan mağfiret dilerim. Evvel ve Âhir olan (başlangıcı ve sonu olmayan) Zâhir ve Bâtın (âyetleriyle açık, Zâtıyla gizli) olan, dirilten ve öldüren, Kendisi her şeye kaadir olan (gücü yeten) Allâhu Teâlâ’nın yardımı olmadan hiçbir günahtan kurtuluş ve hiçbir ibâdete kuvvet yoktur.)”

 Her kim sabahladığında bu duayı on kere okursa, ona altı haslet (özellik) verilir: Birincisi, İblis ve ordularından korunur. İkincisi, kendisine tonlarla sevap verilir. Üçüncüsü, Cennette bir derecesi terfî edilir (yükseltilir). Dördüncüsü, hûrîlerle evlendirilir. Beşincisi, yanında devamlı (onu korumak üzere) onikibin melek hâzır bulunur. Altıncısı, kendisine Tevrât, İncîl, Zebûr ve Furkan (Kur’ân) okuyan kadar sevap yazılır. Ey Osman! Bununla birlikte ona hac ve umre yapıp, haccı ve umresi kabul edilen kişinin ecri yazılır. O gün (bu duayı okuduğu gün) ölecek olursa, şehitlerin mührüyle damgalanır” buyurdu. (İbni Merdûye’nin rivâyetine göre bu kişi, Hz. İbrâhîm’in (aleyhisselâm) özel kubbesi içerisinde onunla birlikte olur.) .” (İbnü’s-Sünnî, Amelü’l-Yevmi ve’l-Leyle, nu: 73, sh: 68-69, Heysemî, Mecma’u’z-Zevâid, 10/115, İbni Merdûye, Süyûtî, ed-Dürrü’l-Mensûr, 12/688-689, el-Leâli’l-Mesnû’a, 1/89, Muhammed el-Menbecî, el-Misbâh Fî Ezkâri’l-Mesâi ve’s-Sabâh, sh: 101-102)

Kaynak: Cübbeli Ahmet Hoca Efendi
https://www.facebook.com/cubbeliahmethoca
http://cubbeliahmethoca.tv/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder