21 Nisan 2017 Cuma

Çarşıda Gezerken Sevap Kazandıran Müthiş bir dua

ÇARSIDA 1 MiLYON SEVAP
Bir adam evde oturuyor. “Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü vehüve alâ külli şeyin kadîr.” diyor. Bu büyük bir zikirdir.
Ne kadar sevap var? 1’e 10, 1’e 100. İhlasa göre değişiyor.


Hadis-i şerifte buyruluyor “Kim bir çarşıya girdiğinde ‘Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü vehüve alâ külli şeyin kadîr.’ derse 1 milyon sevap kazanır.” Şimdi adam çarşıya girme şartı koyuyor. Kapalıçarşı gibi bir çarşı. Kim kime dum duma. Herkes bir şey peşinde.
Şimdi bütün millet alışveriş yaparken bir adam gitse çarşıya girse ve çarşıya gittiğinde bu zikri yapsa, Allah-u Teâlâ ona ne yazar?
1 milyon sevap yazar. Niye, ne farkı var bunun? Mekke’de bile 100 bin. Niye çarşıda 1 milyon?
Çünkü çarşıda ve pazarda olanlar ticaretle meşgul olduklarından Allah-u Teâlâ’nın zikrinden gafildirler. O kadar gaflet eden, Allah’ını unutmuş insan içerisinde gidip bir insan bir kere bu tevhidi okusa,-hoparlörle bağırarak değil içinden- Veyahut metro, tramvay, Marmaray… Çarşı hükmüne sokalım bunları da.
Biniyorsun araca, herkes bir âlem. Kulaklarına takmışlar kulaklığı müziğe devam. Ya da film seyrediyorlar.
Sende orada ne yapıyorsun “Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü vehüve alâ külli şeyin kadîr” diyorsun. 1 milyon hasene yazıldı şimdi sana.
Gaflet arasında zikir
Niye bu camide, Mekke’de, tekkede yazılmıyor. Çünkü Mevla Teâla gaflet edenler arasında zikredenleri çok seviyor. Burada bir sır var! Sahabeden bir zat Medine’de “Hiç çarşıdan bir şey almaya ihtiyacım yok ama yine de çarşıya pazara gidiyorum.” diyor. “Niye?” diye sorduklarında ise “Bu zikri okuyorum, eve dönüyorum. Başka yerde bulamıyorum 1 milyon haseneyi.” diyor.
Kaynak : Cübbeli Ahmet Hoca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder